Alyssa

Nr 4 i kullen och vägde 96 g. Våran lilla gumma som förlorade sitt öga och därför får bo kvar hos oss. Hon är snabbast med att lära sig saker och är den som hittar på nya bus. Förste man på det mesta men syskonen är väldigt snabba att hänga på. ””Typ….kolla Alyssa hänger i gardinerna….Alyssa är i bokhyllan… eller Alyssa gör det eller det och det bara måste vi göra”” Sen kommer hela gänget dundrande med matte efter. Rädda det som räddas kan. Fedora tror på fri uppfostran så där har man ingen hjälp att hämta. Nåja det blir väl katt av henne också så småningom……. Detta har varit en underbar kull och vi har haft många mysiga stunder och glada skratt. Lämnar över ansvaret på dom nya ägarna och det känns som om dom har kommit till jättebra hem. Efterlängtade och välkomna!! Många Tack till alla Er som har hört av Er och visat intresse för mina små, och som har följt deras uppväxt! Jag hoppas att det så småningom dyker upp lite foton på kattungarna på deras egna sidor!

Jadora
10 september - 6 månader gammal

Föddes som nummer tre och vägde då 95 g. Nu 4 mån och 1 vecka senare väger hon 2090g. En riktig liten ”tjatmoster”. Hon pratar mycket med oss och har väldigt mycket att berätta. Här är det säkrast att skynda på med maten, om man inte vill ha en utskällning. Hon är även otrolig på att spinna. Hon och Alyssa är dom som är mest framåt i kullen. Alyssa var snäppet före med att klara sig över olika hinder, men envis som Jadora är gav hon inte upp utan övade och övade, och hon blev så stolt när hon klarade något. Såg ut som hon ville säga ””titta på mig jag är här uppe!!!””. Hon vill gärna ligga i knät och mysa. Har alltid varit en liten linslus och har varit den som piggnat till snabbast när man har passat på att ta kort på dom efter dom sovit. Man har ju fått passa på innan alla piggnade till, för sen var det kört. Jadora bor kvar hos oss ännu pga återbud och semester men kommer väl förhoppningsvis att flytta till en bra familj så småningom.
På sin halvårsdag fick Jadora äntligen en alldeles egen familj, och hon har en flyttvikt på 2983 g. Vi önskar Jadora och hennes nya familj Lycka till!

Shalima
14 juni - 13 veckor och 5 dagar gammal

Föddes som nummer två och vägde 98g, idag vägde hon 1345g. Vårt lilla "yrväder". Är otroligt lik Fedora i sättet. Lika bestämd och hon berättade minsann för veterinären att hon inte alls uppskattade att dem stack henne och hennes syskon i nacken! Som liten "försov hon sig" ofta och fick nästan panik när hon vaknade och upptäckte att dem andra fick mat av Fedora. Men när hon blev äldre tog hon för sig och lade gärna beslag på matskålen själv! Hon drar sig inte heller för att utforska vad vi äter och man har hennes nos i ansiktet, tallriken eller i skålarna. Jag tror nog att hon skulle ta maten från munnen på oss om hon fick chansen. Fedora har en förmåga att se rakt igenom en och det känns som om hon vet hur man mår. Shalima har samma blick, så även där är hon lik mamma. Hon är otroligt mysig och kelig och vill gärna ligga i knät.
Önskar Shalima och hennes nya familj Lycka Till!

Kenzo
5 juni - 12 veckor och 3 dagar gammal

Kenzo föddes först i kullen och är förste man att lämna mamma och syskon. Han vägde 97g när han föddes och idag vägde han 1384g. En liten "mjukiskille" som har växt upp med tre tuffa tjejer. Lade snabbt beslag på bästa tutten och vägrade släppa, hängde till och med kvar när Fedora reste sig. Annars har han inte haft så bråttom med att lära sig utan han och Shalima har varit lite efter, som tex när de andra tjejerna lärde sig att klättra ut ur bolådan.. Han tyckte också att mamma kunde sköta toalettbestyren när dom andra gick på toalådan. Men han hängde gärna på när syrrorna hittade på bus.
Önskar Kenzo och hans nya familj lycka till!

12 veckor gamla 2 juni

Så har kattungarna vuxit upp till små katter och det är dags att flytta hemifrån. Får en bonusvecka med tjejerna för dom åker inte förrän nästa lördag!! Det gör att jag har flyttat veterinär besöket till måndag! Sista bilden på hela gänget samlat. Att få alla fyra till att sitta stilla på en gång… första försöket slutade med att vi låg och vred oss av skratt. Vilka clowner. Fick passa på när dom var trötta och en del ser väldigt trötta ut.
Från vänster på fotot Shalima...Jadora...Kenzo...Alyssa

11 veckor gamla 26 Maj

Har varit nere på landet i helgen (Hela familjen med hund och alla katter). Kattungarna verkade tycka att det var okej att åka bil, och spännande att byta miljö. Det tog inte lång tid förän dom kände sig hemma och busade för fullt. Mycket nytt att upptäcka! Jag hittade så roliga kattleksaker på GeKås och vi hade nog lika kul som kattungarna när dom sprang in och ut ur tygskon och tygosten. I lördags fick dom gå ut en sväng i solskenet, men dom blev snart så tuffa att dom for iväg åt fyra olika håll. Då tyckte vi att det var säkrast att fånga in dom igen.
Bilder från vänster Kenzo...Shalima...Jadora...Alyssa

10 veckor gamla 19 Maj

Ännu en vecka med mycket bus! Kenzo och Jadora har passerat 1 kg i vikt och Shalima och Alyssa ligger strax under.
Nu börjar det praktiska ordna sig. Stamtavlorna är beställda, veterinärtiden är bokad och nu till helgen kommer dom nya familjerna och besöker sina små. Har avmaskat ett par gånger och det är inget som dom uppskattar... det finns sånt som är godare!!! T ex dom stora katternas mat, (som kattungarna sätter i sig med god aptit) och snälla som dom stora katterna är så låter dom ungarna smaska i sig. Väldigt ofta får jag fylla på en gång till för annars står dom stora katterna och klagar högljutt över sin tomma matskål. I och för sig är dom ganska bra på att smaska i sig ev. överblivna rester i kattungeskålarna, så det går nog ingen nöd på dom heller. Bilder från vänster Kenzo...Shalima...Jadora...Alyssa

9 veckor gamla 12 Maj

Tiden går alldeles för fort när man har roligt, och roligt har man med dessa fyra busar. Man behöver ingen tv för vi har levande teater hemma. Dom har hittat upp en våning så nu dundrar det i taket också. Dem känner sig stora och vill göra som dom stora katterna. Tillexempel gå på "stora" kattlådan, äta vuxenmat, och att vara på övervåningen. Har fått besök av farmors och mormors mattar. Det vill säga uppfödarna till Nikken och Fedora och givetvis tycker dem att barnbarnen är bedårande!!!

2 månader 10 Maj

Mer "vilda än tama" just nu!!! Det är kattungar överallt och dom dundrar fram som en elefanthjord. Full fart och allt går att leka med.

Bilder från vänster: Kenzo, Jadora, Shalima och Alyssa

8 veckor gamla 5 Maj

Bilder från vänster: Kenzo är otroligt duktig med klösbrädan och har en dust med "klöskatten". Kenzo avgick med seger och klöskatten slutade på rygg med benen i vädret. Shalima har tagit sig en tupplur och sitter som bäst och funderar på nästa bus... Hörde ett otroligt spinnande från sovrummet och där låg Jadora och njöt till 100%. Hon hade ju mamma helt för sig själv och hela sängen. Alyssa har vunnit dagens "guldboll", efter en hård match med många höga bollar och tuffa tacklingar blev bollen liggandes.

7 veckor gamla 28April

Shalima har järnkoll på matskålen, morrar, fräser och lägger tassarna över maten. Hon är rolig för när papegojan i Jyskreklamen visslar går hon och gömmer sig under soffan. Men hon är en riktig liten knäkatt. Alyssa har hittat Zindras favoritplats, högst upp på klätterställningen. Zindra ser lite snopen ut när hon klättrar upp och ser att det är upptaget, men hon klättrar snällt ner igen.

Bilderna från vänster: Kenzo - Passar på att äta innan Shalima kommer, Shalima - Går husesyn, Jadora - gör sig fin inför helgen och Alyssa - på väg upp till favoritplatsen.

6 veckor gamla 21 April

Framme vid halvtid. Förra helgen bestämde kattungarna sig för att det var dags att flytta ut ur babylådan i köket och in till en bananlåda i vardagsrummet. Kenzo har fått besök av sin nya familj och han visade sig från sin bästa sida, hur söt och go man kan vara. Han kröp ihop som en liten boll i deras knä och sov så gott. Shalima fick ett litet utbrott på Kenzo häromdagen när dem skulle äta (Royal Canin´s babyfoder). Han har en förmåga att stå med tassarna i maten! Om Shalima inte gillade hans bordsskick eller bara var rädd att han tänkte äta upp alltihop vet jag inte, för hon morrade och fräste på honom och till sist fick han en rak höger. Jadå... Kenzo fick en egen skål och allt var frid och fröjd igen. Dem ser för härliga ut när dem "morskar upp sig" och kommer hoppande på alla fyra i sidhopp mot Zindra. Jättetuffa till Zindra lägger tassarna på dem... Platt fall...

Bilderna från vänster: Kenzo, Shalima, Jadora och Alyssa

5 veckor gamla 14 april

Glad Påsk!

Här är sååå mysigt, kattungarna blir bara sötare och gosigare för varje dag. Nu är dom fulla av bus, leker med varandra och dom andra katterna. Dom äter bra och alla har hittat toalådan. Alla är jättekeliga och vill gärna ligga hos oss, så nu är det extra mysigt i tv-soffan...

1 månad den 10 april

Har börjat provsmaka lite välling och barnmat och det smakar smaskens. Alyssa har även börjat använda toalådan, så vi hoppas att dom andra hänger på.

Fyra veckor gamla 7 april

"Bebisarna" har växt upp till kattungar. Alyssa var den första som lyckades klättra ut ur lådan. Jadora blev tvåa så dom två tjejerna har varit ute och sprungit hela veckan. Kenzo blev nummer tre och Shalima lyckades i torsdags. Men nu hoppar alla ut och in utan problem så man får se upp med vart man sätter fötterna. Det är lite bambi på hal is för dom går inte utan springer. Zindra har kommit på att man nu kan leka med kattungarna och med hennes 3.6kg så känns oddsen lite orättvisa, men vänta bara dom är ju fyra mot en! Vi får även känna på att dom små munnarna består av små sylvassa tänder.

Bilderna från vänster: Kenzo, Shalima, Jadora och Alyssa

Tre veckor gamla 31 mars

Nu är ögonen helt öppna och man har fått syn på att det finns en värld utanför lådan. Men dom har inte lyckats lista ut hur man tar sig över kanten. Trots Jadoras och Alyssas försök att ställa sig på Kenzo så har man inte klarat den sista biten. Men det är inte långt kvar! Man har också upptäckt att det går att gå på de fyra benen. Det är lite vingligt men det skuttas och busas för fullt. Positivt besked hos veterinären idag, om inga komplikationer inträffar så får Alyssa behålla sitt öga.

Bild till vänster: Kenzo och Jadora. Bild till höger: Shalima och Alyssa

Två veckor gamla 24 mars

Har varit en lite orolig vecka för Alyssas öga svullnade upp. Efter besök hos veterinären fick vi välja mellan att ta bort Alyssa eller hennes öga. Då jag absolut inte kan välja bort denna underbart keliga, spinniga och mysiga katt så väljer jag bort hennes öga så operation följer... För övrigt är alla pigga och går upp i vikt och nu i veckan så har dem öppnat ögonen. Jag tror att Kenzo, Jadora och Alyssa blir blå och Shalima lila. Full fart så man får vara snabb om man ska få alla på bild.

En vecka gamla 17 mars

Den första veckan har mest bestått av att äta och sova. Viktkurvan pekar uppåt och det har blivit lite lugnare vid "matbordet" nu. Alla har hittat sin favoritplats och sin egen tutte. Zindra fungerar utmärkt som extramamma och får ta hand om toalettbestyren. Det passar Fedora alldeles utmärkt och hon mår toppen och njuter verkligen av sina små. Allt är frid och fröjd! Thorwinn håller behörigt avstånd men verkar tycka att det är ganska okej ändå. Inte riktigt lika "hemskt" den här gången. Det blev som sagt en kille, Kenzo och tre tjejer, Shalima, Jadora och Alyssa. Börjar kunna ana färger men är inte säker ännu, lutar åt blått och lila men återkommer när jag är mer säker. Hörs nästa vecka.

1 Dag gamla den 11:e Mars!

Fedora och Nikkens bebisar föddes den 10:e Mars. 1 kille och 3 tjejer, mer info kommer...

tillbaka