Välkommen till
    Chanjeli´s

Hej!! Jag heter Anki och här berättar jag lite om våra birmakatter. Det bästa jag vet är min familj och mina djur så när jag skulle hitta på ett stamnamn blev det en blandning av barnens namn. .
CH = Christian
     AN = Andreas
          JE = Jennie
              LI = Linda

Vi köpte vår första birma 1990. Det var en brunmaskad hona som hette Mississippi. Vi kallade henne för Mischa. En jättego` tjej som 1993 fick tre kattungar. Pappan till dessa små bebisar hette Sylvester och ägare till honom var Rose-Marie Kvillert (Lorelei`s heliga birmor). Mischa blev bara 7 år, då hon blev sjuk och vi tvingades att avliva henne.

Mischa med sina bebisar (1 vecka gamla)
Bamse Nikko och Cherie

Sylvester
1998 bestämde vi oss för att skaffa en ny birma och fick då kontakt med Suzanne Pregnèr (Suzmima`s) som hade Thorwinn åt oss. En jättehärlig kille som var en liten Emil i Lönneberga som kattunge. Allt bus han gjorde, gjorde han för sin godhets skull. Är än idag en väldigt rolig katt som pratar mycket, ska med överallt (t om på toaletten), men om det är dags att åka bil glider han iväg som en liten skugga och gömmer sig väldigt noga. Man får inte avslöja i förväg att han ska med för då är det kört. Han är väl ingen knäkatt men vill väldigt gärna ligga nära. Han spinner, men man får lägga örat på honom för att det skall höras. Han får sina ryck och kan vara väldigt busig och leker med dom andra katterna.

1999 blev Thorwinn pappa till fyra kattungar. Suzanne Pregnèr blev uppfödare och har mamman som heter Matilda och är brun-sköldpaddsfärgad. Resultatet blev två hanar (en rödmaskad och en brunmaskad) och två honor (en brun och en brunsköldpadda). Den bruna honan hette Lucy af Millenium och fick flytta hem till oss. Också en jättemysig katt! Älskade yoghurt och ville dricka vatten direkt från kranen. Vi försökte avla på henne men det blev inget och endast fyra år gammal fick vi ta bort henne. Hon hade troligen en hjärtsjukdom så det är kanske tur att det inte blev kattungar efter henne.

Thorwinn och Lussan
Lussan med syskon

Lussan
2003 såg jag att Rose-Marie hade kattungar till salu och jag hade tur för Fedora var kvar och henne fick vi köpa. Hon flyttade hem till oss och tog över totalt. Brydde sig inte alls om att Thorwinn var äldre utan hon var först i matskålarna. Full rulle hela tiden och full av bus. Henne kan man inte säga till för hon är väldigt envis och bestämd och gör precis som hon vill. Till slut kallade vi henne för ”monsterkatten”. Men hon är världens goaste monsterkatt och är väldigt pussig och spinner så det knakar. Dock kan hon inte jama utan det blir något hest mjau. Hon jamar inte så ofta utan bara om hon ska få något gott (älskar räkor) och tycker att vi dröjer för länge. Är väldigt matglad och sitter oftast bakom ryggen när man står och lagar mat. Efter sin första kattungekull lugnade hon ner sig betydligt, och idag saknar man det lilla ”monstret”. Hon såg ut som en kattunge väldigt länge och det är väl först nu (vid 2-års-åldern) som jag tycker att hon börjar bli lite vuxen. Nu har hon blivit en liten dam, spinner inte lika högt men är fortfarande pussig och vill gärna tvätta oss i håret.

Fedora som liten
2005 fick Fedora sin första kull och från den kullen behöll vi Zindra. Hon var den tröttaste ungen i den kullen och när hennes fyra syskon busade för fullt låg hon kvar i korgen på rygg och sov så gott. Smackade lite i sömnen och såg ut att drömma väldigt mysigt. Hon kan fortfarande se väldigt trött ut men nu när hon börjar närma sig ettårsåldern verkar det som hon börjar vakna till. Nu busar hon, och det är full fart, (just när vi trodde att vi hade fått den lugnaste kattungen). Hon är väl lite sen… men även som liten avvaktade hon lite när dom andra lekte men tog över så fort dom slutade. Hon är väldigt pratig och spinner högt. Hon låter överhuvudtaget väldigt mycket och har olika små ljud för sig. Ska pussas och tvättar gärna hela ansiktet på oss. Bra peeling!! Hon är väldigt social, verkar vara rädd att missa något för ropar man på eller pratar med dom andra katterna kommer hon genast och kollar vad som är på gång.

Zarena, Zindra, Rozalee, Alonzo och Tabriz
Hennes fyra syskon har alla kommit till bra hem och jag får mycket kort och helt underbara små historier om vad dom hittar på. Det är allt från bus till hur mysiga och gòa katterna är. För mig är det ju jätteviktigt att mina katter får det bra där dom bor så jag uppskattar verkligen kontakten som jag har med mina kattungeköpare. Jag blir lika glad varje gång jag får ett nytt brev från en ”kattunge”, alltid lika kul att läsa och ofta blir det många glada skratt. Tack till alla mina kattungeköpare!!!

Jag vill också passa på att tacka Rose-Marie och Suzanne för all support och stöd jag får från dom. Det är jättekul att ha sån god kontakt med mina uppfödare och att dom är intresserade av att följa vad som händer med mina/sina katter.

Bland dessa katter har våran schäfer Dessie växt upp. Hon är född 2000 och tror nog också att hon är en katt. Hon leker gärna med möss och glitterbollar! Tuggbenen får ligga. Hon fungerar också bra som supernanny till kattungarna. Är gärna med och tvättar lite extra.

Dessie
Jag vill också passa på att tacka mina barn Andreas och Linda för att dom har hjälpt mig med hemsidan. Utan dom hade den inte blivit till! Också extra tack till Andreas som ställer upp som fotograf och har tagit många bra bilder.

Den 10 mars-2006 fick Fedora sina andra kull, och jag som uppfödare fick känna på att det inte alltid blir som man tänkt sig. Bestämde mig tidigt för att Alyssa skulle bo kvar hos oss och hon är jättemysig! Väldigt lik Fedora i sättet, gör samma saker. Hon låter betydligt mer men har väldigt ”gäll röst”. Hon är den ”tuttigaste” katt jag varit med om och när inte Fedora vill längre så är det Zindra som har henne bökandes i magen. Zindra är så snäll och sköter om henne som hon vore hennes egen lilla kattunge. Men när Alyssa började närma sig Thorwinns mage, såg han helt chockad ut och fräste ifrån så där passar hon sig. Jadora bor just nu kvar hos oss och jag börjar få lite svårt att släppa henne…..Men Kenzo och Shalima trivs förträffligt hos sina nya familjer och efter samtal med dom nya mattarna förstår jag att ingenting längre är sig likt hemma hos dom!!!!

Alyssa, Shalima, Kenzo och Jadora
Har i sommar också besökt Fedoras första kull och det var så kul att träffa dom igen. Dom har blivit stora och jättevackra. Lika Fedora och visst kände man igen dom från dom var små och busade här hemma. Tack för att vi fick hälsa på!!!

Väntar med spänning på att Rozalee ska börja löpa och att det blir små bebisar i Lund, och att Zindra kanske får egna små bebisar nu efter att ha övat på Alyssa.

Den 13 september 2006 var vi tvungna att låta vår underbart gosiga och mysiga Thorwinn somna in. Han drabbades av blodproppar och blev förlamad i bakbenen. Det visade sig att han hade ett hjärtfel och troligen samma åkomma som vi förlorade hans dotter Lussan i för tre år sen. Vi försökte medicinera ett par dagar men han blev bara tröttare så vi kände att vi hade kommit fram till den svåra stund då kattens bästa går före våra känslor. Tänk att det är så svårt. Vi saknar honom oerhört. Men Tack älskade katt för alla dina hyss och upptåg. Tack för alla bus och erfarenheter som du lärt ut till dina katt-tjejer. Det är tomt i din korg men du finns kvar här hos oss……

Tintin
Den 7 oktober-06 åkte vi upp till Anneli Svärdman Lindmark, (AnnMalou`s) i Huddinge och hämtade hem lille Tintin.Tusen tack Anneli och hans uppfödare Ulrika Morèn för att vi fick köpa denna lille kille. Han är jättemysig och full av bus. Jag tyckte att Zindra pratade mycket men Tintin är värre!!! Han pratar t om i sömnen, har väldigt mycket att berätta. Är en riktig liten knäkatt som spinner helt otroligt.Leker med allt och har fått en riktigt go kompis i Alyssa.Äter som en häst och är första man i matskålarna, vilket gör att tjejerna snällt ligger och väntar tills han har ätit klart! ...

Sanya, Ozette och Ahtena
Den 12 december-06 fick Zindra sin första kull! Det blev ju lite speciellt då Zindra också är född hemma hos oss. Det blev tre stora tjejer och Zindra är en helt underbar mamma. Hon hjälpte ju till med Fedoras andra kull och har övat så hon visste vad som skulle göras!! Zindras kattungar kommer att få namn efter indianstammar, då färgerna och teckningen efter henne kan bli lite av "krigsmålning". Rejäla och tuffa kattungar som det var full fart på. Det var så mina stora katter pustade ut när dom hade åkt till sina nya familjer! Ja kors i taket...denna gången åkte alla! Jag har återigen haft tur med mina kattungeköpare och tjejerna har kommit till underbara familjer!
Rozalee och Zorro blev föräldrar till en crememaskad kille den 9 februari-07, också han en rejäl och framåt kille som har fått namnet Alfonz!
Kenzo blev pappa till tre killar den 12 februari-07!

Ann-Malou`s Miranda
Har varit ute på en ny resa i Sverige och träffat mina katter som har flyttat hemifrån. I år åkte vi uppåt landet till Klässbol i Värmland, där vi träffade Jadora. Vidare till Shalima i Linköping och sen en sväng till Jönköping dit Zindras dotter Sanya har flyttat. Det var jättekul att se hur fina katterna hade blivit och så mycket färg dom fått. Stort tack till mina kattungeköpare som tog så väl emot oss, och för att ni är så måna om katterna. Vi hade en underbar helg och vilken förmån att få anledning att se sig om i Sverige på orter som man knappt visste fanns!
Lika kul som att träffa mina katter är det att få besök. I augusti kom Annelie (Ann-Malou`s) hit och tittade på Tintin som hon har följt som kattunge, och visst tyckte hon att han blivit stor! Hon var nog nöjd med hur vi tagit hand om honom för vi fick förtroendet att få köpa lilla Miranda. Det blir min dotter Lindas första birma och kanske starten på en egen birmauppfödning. Tintin tycker att det är jättespännande med en ny kompis här hemma, men mina tjejer bryr sig inte. Miranda fräste och morrade mest i början men då ingen bryr sig har hon anpassat sig till tillvaron här hemma.Kan väl fräsa till på Tintin när han blir lite väl närgången! Tack snälla Annelie för att vi fått köpa denna mysiga katt som redan gett oss några goda skatt. En riktig liten buse som "kan själv"!
Tankarna går till Thorwinn då det snart är ett år sen han lämnade oss. Han har gett oss små tecken på att han har det bra i sin katthimmel och att vi tog rätt beslut.....

Stella, Jasper, Paloma och Azzaro
Nu är det nästan ett år sen jag skrev här. Väntade ju förra hösten på att Fedora skulle löpa och att när hon sen löpte, att Tintin skulle veta vad han skulle göra. Det tog sin lilla tid och den 16 mars-08 fick Fedora och Tintin sina efterlängtade kattungar. Två tjejer och två killar. Detta blev Fedoras sista kull och hon kastrerades den 2 juli. Även denna gång har jag fått underbara familjer till kattungarna.
Rozalee och Zorro fick sin sista kull den 5 september-2007. En chokladmaskad kille, Caruzo och en lilasköldpaddsmaskad tjej, Tozca.
Ahtena och Grappa fick sin första kull den 7 maj-2008. Där blev det två killar, Brunmaskade Mark och rödtabbymaskade Kip och en tjej Lira som också är rödtabbymaskad. Med dessa två kullar blev Fedora både mormor och gammelmormor och Zindra blev mormor. Tack till Rozalee`s och Ahtena`s ägare för att vi har fått komma ner och hälsa på våra barnbarn.

Ramos, Rocky och Ayala

Texas och Austin
Alyssa och Tintin har ju alltid varit jättemysiga ihop och den 7 Augusti 2008 fick dom sin första kull. Två killar och en tjej!
Alyssas bebisar kommer att få namn efter olika viner.
Hittat bra familjer igen och Rocky och Ramos kommer att kastreras men Ayala ska förhoppningsvis få en egen kull så småningom.
Den 15 november-08 fick Miranda två killar ihop med Glimmagårdens Amadei, även kallad Affe.
Blåtabbymaskade Texas och Rödmaskade Austin
Den 20 dec-08 fick Ahtena och Grappa sin andra kull nere i Höllviken.
Tre tjejer och en kille Brunmaskade Puck,Brunsköldpaddan Queen och två brunsköldpaddstabbytjejer, Nerissa och Ophelia

Chelsea

Micai och Kashita
Den 30 mars 2009 fick Alyssa och Tintin sin andra och sista kull.
Båda kastrerades efter att Chelsea föddes
Då hon blev sista kullen fick min dotter Jennie behålla henne och valde namn så det blev inget vinnamn denna gång.
Det är tänkt att Chelsea ska fortsätta som avelshona i Chanjeli`s.
Jag fick ge upp hoppet om att få en kull efter Zindra och Tintin och så åkte jag ner till Höllviken och fick låna Grappa av Ahtenas ägare.
Den 4 augusti föddes Micai och Kashita, som är en röd kille och en röd tjej.
Dom har också fått ett underbart hem och då deras matte inte kunde välja ville hon ha dom båda.
Jättekul att dom fick flytta ihop!
Även Ahtena och Grappa fick sin sista kull den 10 oktober-09
Återigen tre tjejer och en kille.
Rödtabbykillen Simba,brunsköldpaddstabbyn Ursula och två rödtabbytjejer Tingeling och Rajah.
Rajah ska bo kvar hos familjen och fortsätta som avelshona.

Dessie

Yaquina, Ousita och Salina

Shenzi, Timon, Zira och Kiara
Den 11 januari 2010 fick vi ta det svåra beslutet att låta våran underbara Dessie få somna in. Hon hade drabbats av schäfervingelsjukan och då hon snabbt blev sämre beslöt vi oss för att låta henne få en sista jul med oss så att vi kunde skämma bort henne riktigt ordentligt.
Dessa beslut är alltid jobbiga och det gör ont att ta farväl men vi var ju tvungna att se till hennes bästa.
Vi fick ju 9 ½ underbara och roliga år med henne!
Mera tråkigheter blev det när Miranda skulle få sin andra kull i mars. Zindra och hon kom ju aldrig överens och när Miranda hade en vecka kvar av dräktigheten flög Zindra på henne och resultatet blev att kattungarna kom för tidigt.
Två bebisar levde ett par dagar men hade svårt att tillgodogöra sig näringen och somnade in. Miranda råkade ut för störtblödningar och tack vare duktiga veterinärer lyckades dom rädda livet på henne och idag är hon en nöjd och mysig kastrat.
Zindra fick sin tredje kull den 13 maj. Denna gången hette pappan Beautiful Minds Favorit, kallad Melle
Tre tjejer blåmaskade Salina och lilasköldpaddmaskade Ousita och Jaquina.
Salina och Jaquina flyttade som sällskapskatter och Ousita flyttade till Dreamhearts Birmauppfödning. Hon har varit med på utställning och ska få egna små bebisar.
Den 16 maj fick Ayala sin kull med fem tjejer. Pappa till den kullen var också Melle och vi fick lära oss att mamma katt kan vänta i två dygn innan alla kattungarna var ute!
Två bruna Nellie och Leah varav Leah ska få stanna hos mamma Ayala, Bruntabby Semla, och två blåtabbymaskade Isadora och Fidelli.
Den 12 augusti fick Chelsea sin första kull. Pappan är en chokladmaskad kille som heter Bacckara´s Rockabilly och kallas för Billy.
En brunmaskad hona, Kiara som kanske ska få en kull så småningom. En bruntabbykille Timon, Blåtabbytjejen Zira och så bruntabbytjejen Shenzi som min dotter Linda ville ha i sin framtida uppfödning i Mirrali`s
Nere i Höllviken fick Ahtena sin fjärde kull den 3 december och denna gång blev det två tjejer och en kille. Vixen en bruntabbytjej,Wall-E en rödtabby kille och Xena en brunsköldpaddstabbytjej

Tackar här för mig, och återkommer när jag har mer eller något nytt att berätta! Hej så länge!

Anki