Hej Du som funderar på att köpa katt från mig!Alla mina katter säljs som sällskapskatter. Dom växer upp i hemmiljö och är med oss hela tiden.
Dom blir vana vid folk, andra katter och hund. Sociala och orädda!
Avel: då det kan hända en del även från det att katten lämnar mig och då jag inte vet om katten faktiskt är fertil kan jag inte lova att den håller i avel.
Utställning: även här kan det dyka upp fel som gör att den inte håller för utställning och birman är ju svår att få som "den perfekta".
Jag "förbjuder oftast" inte vare sig avel eller utställning, så om katten håller är det en bonus för köparen.
Ser jag någon defekt innan katten flyttar upplyser jag om det.
Att jag helst inte säljer till avel och utställning beror på att mitt mål och min önskan är:
att när katten flyttar ifrån oss, är det för att komma till ett varaktigt hem och inte riskera att bli omplacerad när den fått sina kullar.
Eller kanske inte har gått så bra i utställningarna som köparen önskat.
Sen är jag medveten om att:
Om katten får ett långt liv kan mycket hända, som gör att omplacering blir nödvändig. Men det ska då vara den sista utvägen och inte för att den har "gjort sitt".
Jag önskar hålla kontakt och vill att du hör av dig i både sorg och glädje. Jag försöker hjälpa till så gott jag kan med goda råd och tips.
Det är viktigt att tänka igenom saken noga innan man köper en katt. Katten kommer att vara din livskamrat i många år och lever förhoppningsvis ett långt och friskt liv.
En katt blir ofta 10-15 år.
Förutom inköpspriset på katten bör man tänka på att det tillkommer kostnader på tillbehör. Ex klätterställning, kattlåda, skålar mm,
så det kostar lite grann att skaffa en katt. Dessutom behöver den en bra försäkring, kvalitetsfoder, kattsand och veterinärvård.
Du kommer också att vara mer bunden och tänka på att ordna med bra kattvakt inför eventuella resor och dyl.
Tänk även på att katten är ett sällskapsdjur och tycker inte om att vara ensam för länge!
En familjemedlem som ska ha sin självklara plats i hemmet och som ni förhoppningsvis får mycket glädje av och många roliga stunder tillsammans med.
Stämmer detta överens med dina tankar och åsikter är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig.
Ring eller maila…..jag bara älskar att prata katt!
Med vänliga hälsningar Anki