AHTENA
18 mars - 13 veckor och 5 dagar gammal

Ahtena föddes först i kullen men är sista tjej att lämna mamma och resten av gänget. Hon vägde 120g när hon föddes och idag vägde hon 1670g. En jättego` tjej som spinner bara man tittar på henne.När hon föddes hade hon ju mamma helt för sig själv några timmar innan systrarna kom, och hade det så mysigt. Hon var den bekvämaste av tjejerna och var sist ut ur bolådan. Men hon var snabbast på att lära sig att gå på kattlådan.
Önskar Ahtena och hennes nya familj lycka till!

SANYA
17 mars - 13 veckor och 4 dagar gammal

Sanya föddes som nummer två i kullen och är andra tjej att lämna mamma, syrran och övriga kompisar. Hon vägde 105g när hon föddes och idag vägde hon 1375g. En jättehärlig tjej som hela tiden ser till att det händer saker. Otrolig på att sysselsätta sig själv. Pratar mycket och är en riktig liten pussegris, fixar gärna till frisyrerna åt oss också.Gängets pajas och henne man lägger märke till. Hon har varit den tuttigaste av tjejerna och kan jaga Zindra för att få tutta lite till!
Önskar Sanya och hennes nya familj lycka till!

OZETTE
16 mars - 13 veckor och 3 dagar gammal

Ozette föddes som nummer tre (sist) i kullen men är förste tjej att lämna mamma och syskon. Hon vägde 107g när hon föddes och idag vägde hon 1681g. En jättemysig tjej som spinner och pratar mycket, tycker även om att pussas!.Hon var den som var snabbast med att lära sig nya saker och var först ut ur bolådan.Väldigt sällskaplig och kom krypandes så fort hon fick syn på oss.Ligger gärna en stund i knät.Hon är en liten dam men tycker mycket om att röja runt med sina systrar. Även hon och Tintin har varit väldigt goda kompisar. Nu ska hon få busa vidare med Kenzo, och vi hoppas att dom kommer bra överens!
Önskar Ozette och hennes nya familj lycka till!

13 Veckor gamla den 13 Mars-2007!

Tiden har gått så fort och i morgon är det dags för veterinärbesök igen. Då ska dom bli färdiga för sina nya familjer. Det kommer ju att bli tomt här hemma, men jag vet hur efterlängtade dom är! Alla tre tjejerna är så mysiga, framåt och tuffa och så otroligt sällskapliga, så jag hoppas och vet att dom kommer att sprida mycket glädje.
Vill också passa på att tacka alla som har hört av sig om mina kattungar och som har följt dom på deras sida.
Bilder från vänster: Ahtena-Sanya-Ozette

3 månader gamla den 12:e Mars-2007!

Tre månader och redan stora!!! Sista gemensamma bilden på systrarna!
Från vänster: Sanya-Ozette-Ahtena

12 Veckor gamla den 6 Mars-2007!

Efter mycket bus kan man sova så här gott!
Bilder från vänster: Ahtena-Sanya-Ozette

11 Veckor gamla den 27 Februari-2007!

Det är så härligt att se tjejerna busa och springa omkring. Dom har så otroligt roligt och det är verkligen full fart. Mormor Fedora kan bli lite grinig ibland, hon tycker väl att dom är lite väl vilda. Men Tintin är överlycklig, han är med på allt bus. Har fortfarande inte hittat rätt familj till Ahtena....
Bilder från vänster: Ahtena-Sanya-Ozette

10 Veckor gamla den 20 Februari-2007!

Vaccinationerna gick jättebra, det var bara Ozette som pep till lite.I helgen blev det också klart att Ozette kommer att flytta hem till Kenzo och hans familj. Efter kastreringen har han blivit som kattunge på nytt så dom ser fram emot lite avlösning i busandet.Sanya kommer att flytta till Jönköping, men än är det inte bestämt var Ahtena ska bo.Nu springer dom runt i hela huset och undersöker det mesta. Köksfönstret är ganska kul, finns så mycket spännande att titta på!
Bilder från vänster: Ahtena-Sanya-Ozette

9 Veckor gamla den 13 Februari-2007!

Riktiga små djungelkatter! Har avmaskat igen. Det gick bra och dom smaskade i sig. Det var väl inte det godaste dom ätit men.....det mesta verkar ju faktiskt gå att äta. På torsdag är det dags för ett veterinärbesök så vi får väl se vad dom tycker om att få ett stick i nacken. Det brukar bli lite protester men dom glömmer ju lika fort, tror nog att det gör mest ont i matte!
Bilder från vänster: Ahtena-Sanya-Ozette
Önskar alla en riktigt mysig Alla Hjärtans Dag!

2 månader gamla den 12:e Februari-2007!

Jaha och så här blir det när jag ska försöka ta bra kort på tjejerna!!!!! Två månader och proppfulla med bus!
Från vänster: Sanya-Ahtena-Ozette

Den 10 februari var mästerfotografen Suzanne (Suzmima`s Birma) här och lyckades återigen fånga tjejernas bästa sidor. Tack för dom fina korten!
Från vänster: Ahtena, Sanya och Ozette

8 Veckor gamla den 6 Februari-2007!

Gjorde det lätt för mig och tog foton när dom sov! Syskonkärlek! och visst är mamma fortfarande bäst. Det är väldigt trångt men det är inte så ofta dom ligger där samtidigt. Idag undrade vi vad det var som lät...då visade det sig att Sanya hade fått tag på en skinnbit, som en gång varit en leksaksmus. Den var så mysig att ha så hon gick här och morrade så ingen annan vågade sig i närheten!Annars så spinner dom mest och är bara sååå mysiga.

7 Veckor gamla den 30 Januari-2007!

Nu är dom överallt! Hoppar upp i soffan och idag hittade jag efter mycket letande Sanya på köksstolen.Undrar hur hon lyckades ta sig upp dit. Lite pinsamt blev det väl när Kenzos familj kom på besök och Ahtena var spårlöst borta. Efter mycket letande hittade jag henne nerkrypen i den rena tvätten! Har med Suzannes (Suzmima`s) hjälp kommit fram till att Sanya är brunmaskad och Ahtena och Ozette båda är brunsköldpaddstabbymaskade. Tack för hjälpen Suzanne!
Bilder från vänster: AHTENA - SANYA - OZETTE

Den 28 januari var Suzanne (Suzmima`s Birma) här och tog jättefina kort på tjejerna. Tänk att dom kunde sitta fint en stund!
Från vänster: Sanya, Ozette och Ahtena

6 Veckor gamla den 23 Januari-2007!

Vet inte alltid var dom håller hus nu för tiden och häromdagen hittade jag dom i smutstvättkorgen! Full fart och dom är jättetuffa. Busar för fullt med dom stora katterna och är framme och nosar på Dessie. Men dom har lärt sig att när dammsugaren kommer fram ska man springa och gömma sig. Tintin lär dom alla bus och dumheter som han kan. Tex så brukar han jama för full hals när man är i köket (och inte är tillräckligt snabb med maten), och det har dom också lärt sig. Så nu har man en liten serenad bakom ryggen! Har även avmaskat dom och det var väl inte jättepoppis precis. Ahtena verkade ändå tycka att nåja går det att stoppa i munnen är det väl okej, det var lite mer protester från dom andra två.
Bilder från vänster: AHTENA - SANYA - OZETTE

5 Veckor gamla den 16 Januari-2007!

Har väl inte hänt så mycket sen sist. Provsmakar på allt som går att stoppa i munnen! Har upptäckt att det är kul att leka med glitterbollar. Tycker också om att leka i tygosten och den är även bra att ta en liten tupplur i. Tintin har jätteskoj med tjejerna och dom jagar honom lika mycket som han dom. Det kan se lite tufft ut när dom röjer runt för han har ju blivit stor nu, men han är jättesnäll och brukar slicka dom på huvudena. Kattungarna har också passerat ½ kilot i vikt!
Bilder från vänster: AHTENA - SANYA - OZETTE

1 månad gamla den 12:e Januari-2007!

Idag är dom redan 1 månad. Jag vet inte vad dom går på men det går inte att få dom att vara stilla. Jag gav upp fotograferingen och fick ta det minst sämsta kortet. Jag hade ju tänkt mig tre väluppfostrade tjejer på rad.....men sanningen är ju faktiskt att det är så här dom ser ut! Har börjat med välling och barnmat och det var väldigt gott. Hade bara fullt sjå att hålla dom stora katterna borta. Det är konstigt för köper jag barnmat till dom så vill dom inte ha, men nu när kattungarna får blir det sååå intressant. Ahtena har varit på kattlådan också, så visst märker man att dom inte är några bebisar längre!

4 Veckor gamla den 9 Januari-2007!

Här är det full fart!Nu hoppar dom ut och in ur lådan utan problem. Ahtena var lite rolig för hon lärde sig klättra tillbaka in i lådan igen innan hon kunde klättra ut. Hon såg lite snopen ut när hon äntligen hade lyckats ta sig över kanten och då satt I lådan, när systrarna busade på utsidan!Dom är riktiga små busar och t om Tintin tycker det är kul att smyga på dom. Men han tycker det är lite obehagligt när dom kommer bakifrån, visste inte att han kunde hoppa så högt! Mormor är jättesnäll och går fram och slickar lite på dom, men lämnar över allt ansvar på Zindra. Det är väl så det ska vara att vara mormor!
Bilder från vänster: AHTENA - SANYA - OZETTE

3 Veckor gamla den 2 Januari-2007!

God fortsättning på det nya året!
Kattungarna växer så det knakar, och vill inte vara kvar i lådan längre.Dom hänger på kanten men har inte lyckats komma över än, det är inte långt kvar. Verkar som tänderna är på G också. Inte var det lätt att få dom stilla för fotografering idag, så spännande att lämna lådan en stund, och så mycket man skulle hinna se innan man var tillbaks igen....
Har tänkt döpa bebisarna efter indianstammar då det kan bli lite olika färg och form.Lite krigsmålning! Har inte kommit på vad det blir för färger än men...
Bild nr 1 från vänster: AHTENA - troligen brunsköldpaddstabby, Nr 2: SANYA - kanske solid Nr 3: OZETTE - brunsköldpaddstabby.
Hoppas att jag är något klokare till nästa vecka!

2 Veckor gamla den 26:e December!

Redan på dag 8, den 20 dec. började dom öppna sina ögon och nu har dom full koll på läget. Dom kommer krypande så fort dom får syn på oss. Väldigt keliga! Helt plötsligt kan man se ett litet huvud som kikar fram vid kanten. Zindra sköter om dom jättebra och trivs verkligen i mammarollen.
Mormor Fedora och moster Alyssa har satt två tassar i lådan, men sen fick det vara.Tintin håller sig så långt borta som det bara går, han har bättre koll på julskinkan!
Passar på att önska alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

1 Vecka gamla den 19:e December!

En vecka går fort och Zindra är en helt underbar mamma. Kattungarna tycker mammas mat är toppen och har ökat i vikt med ca 90g var!Dom äter och sover mest men när dom är vakna kravlar dom runt och är jättemysiga.
Vad tyckte dom andra katterna!?
Mormor Fedora gick fram och slickade sin dotter på huvudet. Alyssa och Tintin såg med förskräckelse på vad det var som hände. Sen smög dom förbi i köket. Dom går fortfarande inte fram till lådan, men tycker nog att det är okej ändå.
Passar på att önska alla en riktigt GOD JUL!

1 Dag gamla den 13:e December!

Välkomna till världen!!
Den 12 december blev Zindra och Bamse föräldrar till tre tjejer.
Tusen tack till Karl och hela familjen Björkil i Örebro för att ni tog så väl hand om Zindra

5 December-2006!

Zindra har en vecka kvar! Hon har en stor och mysig mage som det är full fart i!

tillbaka